Langå

Boye Inventar investerer millioner for mere produktivitet

Det går så godt for snedkeriet Boye Inventar i Bøstrup ved Langå, at stort set hele maskinparken er skiftet ud med nye og hurtigere CNC-maskiner, der skal øge produktiviteten med 40 procent.

Travlheden på snedkerværkstedet gør, at der i perioder køres i skiftehold. De store CNC-maskiner kører derfor nogle gange i døgndrift, og det har sendt de 10-20 år gamle maskiner tættere på pensionsalderen.

Investeringen i de nye maskiner lyder på flere millioner, og beregninger fra virksomheden selv viser, at de ved en opgradering af maskinparken kan øge produktiviteten med 40 procent.

Det seneste år er omsætningen fordoblet, og i årets sidste kvartal har snedkervirksomheden ordrer i bogen for over fire millioner kroner. Det skyldes særligt, at midtjyderne har opdaget nye vækstmarkeder i byggebranchen, men det betyder ikke, at der er nedgang i inventarbranchen.

Maskinerne er installeret på den oprindelige fabrik i Bøstrup. I 2017 udvidede Boye Inventar med en endnu en fabrik i Fårvang, hvor malerarbejdet og montagedelen foregår, og allerede nu vil direktøren godt afsløre, at der er endnu en udvidelse på vej i det nye år.

Kommentarer