Spentrup

Borgermøde om Spentrup Ældrecenter i aften

Kasper Fuhr Christensen

Velfærdslisten indkalder til borgermøde i aften (tirsdag den 24. september 2019) kl. 19 i Spentruphallernes Café. Målet er at sætte en stopper for forringelserne på ældreområdet og den påtænkte lukning af Spentrup Ældrecenter

Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil lukke et plejehjem i Randers Kommune. Et af de plejehjem, der er i farezonen, er Spentrup Ældrecenter.

Men det vil være skidt for lokalområdet, beboerne og de mange borgere, der bruger stedet, hvis Spentrup Ældrecenter nedlægges, mener Velfærdslisten. Derfor indkalder lokallisten til borgermøde.

– Borgermødet har til formål at redde Spentrup Ældrecenter og sætte en stopper for forringelserne i den såkaldte boligplan på ældreområdet. Vi skal have alle gode kræfter til at stå sammen. Uanset om man er rød, blå, gul eller grøn, er man velkommen, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Mandag den 16. september stod Velfærdslisten bag et velbesøgt borgermøde om Dronningborg Plejecenter. Remisen, hvor mødet blev holdt, blev fyldt til bristepunktet, og der var masser af kampgejst hos de mere end 80 fremmødte.

I alt fem plejehjem, nemlig Fårup Ældrecenter, Spentrup Ældrecenter, Kristrupcentret, Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter, er i fare for at blive nedlagt. I alle disse områder vil Velfærdslisten holde borgermøder.

– De ældre, der bor på de lukningstruede plejehjem, har slidt og slæbt hele livet. De har skabt det Danmark og den velfærd, vi nyder godt af i dag. Men hvad er takken? At de tvinges til at forlade det hjem, der skulle være deres sidste. Det er uretfærdigt, siger Kasper Fuhr Christensen.

I efteråret 2018 var Dronningborg Plejecenter og Aldershvile i Havndal også truet af lukning. Et flertal i byrådet havde nemlig besluttet, at de to plejehjem skulle lukkes. Men lokale kræfter, beboere, pårørende, medarbejdere og mange andre kastede sig ind i kampen for at bevare plejehjemmene. De fik støtte af Velfærdslisten, der blandt andet stod bag to velbesøgte borgermøder, der havde til formål at organisere modstanden. Den store modstand førte til, at byrådet i december 2018 blev tvunget til at droppe lukningerne.

Nu håber Velfærdslisten, at man igen kan stikke en kæp i hjulet på lukningsplanerne.

– For lidt under et år siden sikrede en fælles front bestående af en masse gode kræfter, at ingen plejehjem blev lukket. Det kan vi gøre igen, siger Kasper Fuhr Christensen.

Kommentarer