Kultur og events

Børnehavebørn er vilde med cykellege

I børnehaven Bækkestien i Randers har børnene haft fuld fart på cyklerne i maj måned, fordi de har deltaget i kampagnen, ” Vi Kan Cykle”. Børnene har været så begejstrede for aktiviteterne på to hjul, at cykellegene fortsætter, efter kampagnen er slut.

– Alle børn har smil på læberne, når de i al slags vejr suser rundt mellem hinanden på cyklerne og øver balance og får masser af motion. Derfor fortsætter vi med aktiviteten – siger Gitte Østergaard, pædagog i Bækkestien.

Det er Cyklistforbundet i Danmark, der arrangerer kampagnen “Vi Kan Cykle,” Gennem cykellege lærer børnene på en sjov måde at træne balance og at bedømme afstande og fart på cyklen:

– Børnehaven tilmeldte sig cykelkampagnen, da vi er en midtbyinstitution, hvor mange børn bliver kørt til børnehave i bil. Børnenes glæde ved cykellegene kan inspirere og motivere forældrene til oftere at cykle sammen med deres børn også i fritiden. Udover motion og viden om trafik giver cykelturene forældre og børn mulighed for et større nærvær og fællesskab på cyklen, end de har mulighed for i en bil – siger Gitte Østergaard.

Hun pointerer, at forældrene i børnehaven har bakket flot op om cykelkampagnen. Alle børn har haft cykler og hjelme med til alle cykelaktiviteter.

Fokus på cykling skal starte tidligt
I 2019 deltager 72 kommuner og 12. 374 børn i den landsdækkende kampagne “Vi Kan Cykle.” Det er første gang, at institutioner i Randers Kommune deltager i kampagnen:

– Det er vigtigt, at også de yngste børn i institutionerne lærer glæden ved at cykle. Vi ser frem til at få endnu flere daginstitutioner med i kampagnen de kommende år og håber, at det øgede fokus på cykling i børnehaverne får endnu flere børn i sadlen, når de engang skal begynde at gå i skole – siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Kommentarer