Kultur og events

Børn i Randers har været venner med naturen i 25 år

Foto: Pia Jørgensen

Randers Natur og Ungdom fejrer 25-års jubilæum lørdag 19. oktober kl. 13.

Foreningen inviterer alle børn, som er nysgerrige i at udforske naturen, til fejringen. Forældre er også velkomne. Samtidig er en ny naturklub netop startet.

I foreningens nystartede naturklub på Nordre Fælled bydes der bl.a. på naturlege, friluftsliv, fortællinger ved bålet og tingfinderture. – Vi holder ikke lange foredrag, men undrer os sammen med børnene over det, vi finder i naturen. På ture har vi masser af spændende opdagelsesudstyr med, som gør at vi kommer tæt på både planter og dyr og deres liv – forklarer Eske Thøgersen, med-initiativtager til naturklubben.

Klubben har netop fået en økonomisk håndsrækning fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje på 17.000 kr. til overnatningsudstyr, PR-materiale og et internt lederkursus. – Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor taknemmelige vi er for bevillingen fortæller en glad Eske Thøgersen.

På selve festdagen vil Ole Bach fra Randers Regnskov holde fødselsdagstalen, efterfulgt af kage og saftevand til alle fremmødte. Klokken 13.30-16.00 kommer Snitte-Sten og forvandler en træklods til en fugl, frø eller noget andet fantasifuldt sammen med børnene. Er man ikke til træsnitning, vil der også være aktivitet ved bålet, hvor kokken har brug for hjælpere til at gøre suppe og brød klar.

Tilbuddet er primært for børn mellem 7 og 13 år og forældre vil også være velkomne. Børn under 7 år er også velkomne, men skal være ifølge med en voksen. Arrangementet finder sted ved aktivitetsstedet Myretuen for enden af Gl. Jennumvej i Randers Nordby.

Det er muligt at få mere at vide om andre naturaktiviteter på nettet på fb.com/noguranders.

Kommentarer