Foreningsnyt

Børn og vilde blomster på Nordre Fælled

Foto fra tidligere Natur og Ungdom arrangement på Nordre Fælled. Foto: Helle Bing

 

Børn på jagt efter Kællingetand og Torskemund når Natur og Ungdom åbner igen på Nordre Fælled

På Vilde Blomsters Dag, der finder sted søndag 14. juni, vi der være mulighed for at støde på sjove blomsternavne som håret høgeurt, kællingetand, hvid okseøje og torskemund.

På naturområdet Nordre Fælled står mange planter netop nu i blomst. Mange af dem reklamerer med stærke farver og dufte for at gøre indtryk på insekterne.

Nordre Fælled er én af de steder i landet, hvor man kan opleve Vilde Blomsters Dag. Der vil være særlige aktiviteter for børn kl. 13-15.30, hvor der er fokus på naturens farver og blomster som kan spises.

Alle aktiviteter foregår omkring formidlingshuset Myretuen, som ligger for enden af Gl. Jennumvej. Der er mulighed at se på fund og lave en plante-samling, et herbarium til at tage med hjem. Der bliver også tid til at bage pandekager, flette blomsterkranse og designe postkort med blomster samt male med trækul og blomsterblads-farver.

Allerede kl. 13 vil der være en lille guidet tur i lokalområdet. Der er gratis adgang, men det er nødvendigt med tilmelding til Helle på noguranders@gmail.com. Arrangementet har et begrænset deltagerantal. Almindelige forholdsregler vedr. sundhed og minimal smittespredning skal overholdes.

Vilde Blomsters Dag på Nordre Fælled er arrangeret af Randers Natur og Ungdom. Der er planlagt flere gratisarrangementer i løbet af året. Man kan løbende blive underrettet om nye ture på fb.com/noguranders

Kommentarer