Øster Bjerregrav

Bjerregrav skole holdt daglang skole-fest med klima som fokus

Se billedserie Onsdag i sidste uge var der skolefest på Bjerregrav skole, hvor der hele dagen var aktiviteter med fokuspå klima. Blandt andet kunne børnene give deres kreative bidrag til et stort billede om ”hvordan vi redder jorden”. Foto: Gitte Hagsholm

På Bjerregrav skole havde man valgt i år at ændre på traditionen omkring skolefesten, som denne gang blev et heldagsarrangement med fokus på klima – men også med indlagt kagedyst, som skæppede godt i elevkassen. Se billeder fra klimaskolefesten i galleriet.

Skolefesten på Øster Bjerregrav skole, som foregik onsdag 15. maj, startede fra morgenstunden, hvor børn og voksne arbejdede sammen om årets tema som var miljø og klimaforandringer.

Der blev lavet genbrugsstationer med tøj, legetøj, brugte mobiltelefoner og indsamling af materialer, der kan bruges på skolen i undervisningen.

I et lokale var lavet en sorteringslabyrint, hvor udfordringen gik ud på finde ud af at sortere affaldet og  samtidig finde rundt i labyrinten til den rigtige affaldsspand.

Overalt på skolen var der udstilling af forskellige installationer, der på forskellig vis afspejlede miljøproblematikken.

Uden for var der lavet en ‘strand’, hvor børnene kunne finde affald, som skulle sorteres korrekt i opstillede affaldsspande.

Et andet sted uden for var opsat et stort lærred, hvor man kunne udtrykke sig kreativt med farver og pensler omkring ”hvordan redder vi kloden”. Og så var der bål, hvor der blev lavet snobrød og ristet skumfiduser.

Om eftermiddagen var familierne til skolens børn inviteret med til festen, og det fælles arrangement startede med fællesspisning rundt omkring på skolen. Mange valgte at sidde udenfor, hvor vejret var helt sommerligt.

Den store bagedyst

Vinderkagen fra ’Den store bagedyst’. Fremsendt foto

Selvom det måske ikke havde så meget at gøre med klimadebatten, så havde man også indlagt en lokal udgave af ‘Den store bagedyst’ til aftenarrangementet på Bjerregrav skole. 3. klasse havde fået til opgave at arrangere, og 24 familier meldte sig til bagedysten med flotte, finurlige, velsmagende og meget forskellige kager.

Der var præmie til den bedste kage, som Oline fra 3. klasse havde lavet, og bagefter kunne børn og voksne smovse i lækkerierne mod en mindre betaling. Det gav såmænd en indtjening på hele 2.300 kroner, der skal gå ubeskåret til eleverne på skolen.

6. klasse havde lavet teaterforestillingen ‘Blond’, som blev vist to gange i løbet af dagen for eleverne i indskoling og mellemtrin, og mandag aften var forældrene til 6. klasse er inviteret til at se forestillingen.

Kommentarer