Debat og politik

Besparelser på LAG midler tilbagerulles af den nye regering

Her ses Malte Larsen (S), der i sin valgkampagne op til det seneste Folketingsvalg, var rundt i en række lokalområder i Randers opland, hvor netop LAG midlerne gør gavn.

Den nye socialdemokratiske regering tilbageruller nu den tidligere regerings besparelser på LAG midlerne, og tilfører dermed reelt yderligere 30 millioner kroner for 2020 til de lokale LAG samarbejder.

Af de 30 millioner forventes cirka 675.000 kroner at gå til LAG Randers-Favrskov, og samtidig knap 950.000 kr. ekstra til LAG Djursland.

– Det er utroligt vigtige penge for udviklingen af vore lokalsamfund, siger Malte Larsen, som er medlem af Folketingets erhvervsudvalg.

– Vi har allerede set rigtig mange gode eksempler, som for eksempel støtten til et projekt i Randers, der omhandlede udvikling og konstruktion af en demonstrationsmodel af en høstmaskine til vådområder, supplerer han.

Som et led i arbejdet med landbrugspakken beskar den tidligere regering de lokale aktionsgrupper. Den nedskæring ruller erhvervsminister Simon Kollerup nu tilbage.

Erhvervsministerens forventning er, at flere midler til de lokale aktionsgrupper vil understøtte bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne og på de små øer. De grønne projekter skal være med til at styrke lokalsamfundene og skabe flere arbejdspladser.

Kommentarer