Fårup

At være barn af en indsat og komme på besøg i arresten

Kriminalforsorgen har lavet et hæfte, som de indsatte kan sende til deres børn for at fortælle om forholdene i arresten. Foto fra hæftet: Kriminalforsorgen

Vi tror nok alle, at vi ved, hvordan livet leves i arresten, men gør vi nu også det? Og kan vi på nogen måde forestille os, hvordan det er at være barn og have far eller mor i fængsel? Det får man nogle svar på, når fængselsbetjent ved Randers Arrest, Maibritt Rold Jeppesen, holder foredrag i Fårup onsdag den 15. januar.

Du kan få et indtryk af det, når fængselsbetjent ved Randers Arrest Maibritt Rold Jeppesen onsdag 15. januar klokken 19.00 holder foredrag på Fårup Skole med Fårup menighedsråd som arrangør.

I 2012 blev der indgået en aftale med kriminalforsorgen om, at der skulle sætte fokus på børn af indsatte. Det vakte Maibritt Rold Jeppesens interesse. Hun  er fængselsbetjent i Randers Arrest samt børneansvarlig og selv mor til 3 børn.

Maibritt Rold Jeppesen havde ofte mødt børn til indsatte, set deres triste og ofte uforståelige ansigter. Derfor var det vigtigt for hende at kunne gøre en forskel for disse børn.

– Det er jo ikke børnenes skyld, at mor eller far sidder i fængsel. Men bliver der ikke snakket med dem om dette, påtager de sig hurtigt skylden, konstaterer hun.

– Det er rart, at man kan gøre en forskel i en ellers travl og hektisk hverdag i arresten. Der skal ikke meget til at begejstre et barn, blot et lille smil, en slikkepind, eller blot det, at man er der. Det giver ro og tryghed hos både børn og forældre.

Alt dette samt livet i arresten vil Maibritt Rold Jeppesen fortælle om onsdag 15. februar klokken 19.00 på Fårup Skole.

Efter foredraget er der kaffe og kage.

Kommentarer