Foreningsnyt

Årets Skulderklap 2019 tildelt Søren Ahm fra Randers Atlet Club

Her modtager Søren Ahm prisen på 10.000 kroner samt 5.000 kroner til Randers Atlet Club.

Fem ildsjæle som gennem deres frivillige arbejde gør en kæmpe forskel i sports-, forenings- eller kulturlivet ude i nærområderne er nu fundet, og tildeles Årets Skulderklap 2019.

Foruden æren suppleres prisen med 10.000 kroner til modtageren og 5.000 kroner til den klub eller forening, hvor han eller hun har sit daglige virke.

Blandt de fem ildsjæle er Søren Ahm, som har været frivillig boksetræner i Randers Atlet Club siden 1979 og har altså i år 40 års jubilæum som frivillig. Søren startede selv som bokser i klubben i 1969, hvor populærere boksere som den tidligere professionelle europamester Poul Knudsen og den tidligere professionelle europamester Gert Bo Jacobsen boksede.

Søren har reddet et hav af unge mennesker ved at få dem i gang med boksetræning frem for at slå på tæven i byen. Han har hjulpet masser af unge med at videreudvikle sig i den positive retning og få et fast arbejde eller en læreplads. Søren har undervist 4 gange om ugen og været til stævner med de unge næsten hver weekend i samtlige knap 40 år.

Årets skulderklap afvikles én gang om året. Det, som kendetegner kandidaterne til Årets skulderklap, er et utrætteligt engagement og en vilje til at gøre noget ekstra på frivillig basis. Altså dem, der binder det hele sammen. Det kan være lederen af sangkoret, tropsføreren fra de lokale spejdere, håndboldtræneren, ham der arrangerer den årlige byfest eller måske hende der kæmper for at fastholde den lokale købmand. ”Årets Skulderklap” gives til frivillige personligheder, lokale ildsjæle, de små og store arbejdsheste, som ikke er i rampelyset til daglig.

Eniig er et andelsselskab og dermed ejet af kunderne. Derfor er prisuddelingen en god lejlighed til at sætte spot på lokalt initiativ, og traditionelt går sponsormidler jo til de etablerede aktiviteter, klubber og institutioner. Det er jo fortsat sådan, at det lokale sports-, forenings- og kulturliv er helt afhængigt af, at der er nogen der vil knokle lidt ekstra for at gøre lokalområderne levende og aktive.

Kommentarer