Paderup

Tradium hopper på Tool Truck

Fra venstre er det Tradiums arbejdsmiljøkonsulent Michael Dam, elektrikerlærlingene Anders Kappelgaard og Martin Drachmann samt arbejdsmiljøkonsulent Kent Jørgensen, Bambus. (Foto: Tradium)

Elever og lærlinge på Tradium i Randers fik gode råd om, hvordan de undgår at blive slidt ned, da Byggeriets Arbejdsmiljøbus lagde vejen forbi skolens afdeling på Blommevej 40

På lang afstand er der er noget power over Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som holder på parkeringspladsen hos Tradium på Blommevej 40. Da vi kommer tættere på, kan vi se, at den sorte bus hedder Tool Truck. Så er scenen lige som sat.

Inde i den to etager høje lastbil er den rå stil lidt mere afdæmpet. Her får et hold unge lærlinge fra Tradium blandt andet undervisning i de hjælpemidler, der kan aflaste dem i det daglige arbejde.

– Grunden til at vi er her på Tradium med Tool Truck er, at vi gerne vil give både elever og undervisere kendskab til moderne værktøj, så byggefagenes kommende svende undgår for tidlig nedslidning. Det kan fx være når der skal monteres vinduer. I dag findes der hjælpemidler, så håndværkere undgår de tunge løft og i stedet bruger en kran til at håndtere større vinduer, siger arbejdsmiljøkonsulent Kent Jørgensen, der kører med Byggeriets Arbejdsmiljøbus rundt til erhvervsskoler og byggepladser i hele Danmark.

Et langt og godt arbejdsliv

Tradiums egen arbejdsmiljøkonsulent, Michael Dam, hilser Tool Truck velkommen og roser initiativet fra Byggeriet:

– Det giver rigtig god mening, at Tradiums elever og lærere også på den her måde får kendskab til de nyeste redskaber og værktøj. For skolen handler det i sidste ende om, at Tradium sender vores elever bedst muligt klædt på ud til et langt, sundt og godt arbejdsliv i håndværksfagene.

Nu kommer elektrikerlærlingene Anders Kappelgaard og Martin Drachmann ud af bussen sammen med deres kammerater:

– Hvad vi har lært? Først og fremmest har vi lært, at vi skal passe godt på os selv. For at vi kan det, skal vi bruge det rigtige værktøj og de moderne hjælpemidler, lyder det fra eleverne, inden de går tilbage til dagens øvrige undervisning.

Kommentarer