Randers By

Regionshospitalets mad er guld værd

På Regionshospitalet i Randers ligger økologiprocentet i øjeblikket på 93 procent, og der er ikke planer om, at det skal stoppe der. Foto: Helle Brandstrup Larsen

På Regionshospitalet i Randers serveres der økologisk mad, og det har givet hospitalet Det økologiske Spisemærke i guld, som gives, når et køkken kan dokumentere en økologiprocent mellem 90 og 100. På Regionshospitalet i Randers ligger den i øjeblikket på 93 procent, og der er ikke planer om, at det skal stoppe der.

– Præstationerne i vores køkken er et godt eksempel på, hvad en ildsjæl i spidsen og et meget dedikeret og ambitiøst personale sammen kan drive det til. Vi er meget stolte af, at vi her i Randers kan servere landets mest økologiske mad til vores patienter, siger hospitalsdirektør Jonas Dahl i en pressemeddelelse.

– Sund og fristende mad, som giver næring, er en af vejene til at genvinde kræfterne, når man er syg, og køkkenet her på hospitalet viser med sine mange nyskabende initiativer vejen for andre hospitaler i Danmark, siger han.

Den ildsjæl, Jonas Dahl hentyder til, at cheføkonoma Mona Carøe, som har insisteret på, at al maden laves fra bunden, og at råvarerne udnyttes så optimalt, at omstillingen til næsten 100 procent økologi ikke har kostet ekstra.

Hospitalet har ansat egne slagtere og bagere, så der kan produceres brød og pålæg uden tilsætningsstoffer, og så udnyttelsesprocenten bliver optimeret.

– Vores ambition er at lave velsmagende mad, som frister patienterne til at spise. Især mange ældre spiser for lidt, og derfor er det vigtigt, at maden har høj kvalitet og taler til både øjne og mave, siger Mona Carøe.

Kommentarer