Erhverv

580 randrusianske selskaber skal omregistreres

Christian Ameland Nielsen

Rigtig mange randrusianske selskabsejere skal den kommende tid til tasterne. De skal nemlig omregistrere deres iværksætterselskab, hvis de vil undgå en tvangsopløsning.

1. april 2019 var der 47.470 iværksætterselskaber i Danmark. Heraf var 580 IVS-selskaber beliggende i Randers kommune. De skal nu alle til at kigge efter alternativer.

Det er nemlig de såkaldte iværksætterselskaber, som bliver berørt af en kommende lovændring. Ændringerne medfører, at ejere af eksisterende IVS-selskaber nu aktivt skal sørge for, at selskaberne bliver omregistreret.

– Det er vigtigt, at man får kigget på sit selskab og gjort sig nogle specifikke overvejelser, hvilken selskabstype ens iværksætterselskab skal omregistreres til. Der kan være stor forskel på valg af selskabsform, siger advokat og partner i Norden Advokatfirma, Christian Ameland Nielsen.

Krav om større indskud
Uanset hvilken selskabstype der vælges, så stiller det nye krav til selskaberne. Blandt andet hvor et kapitalselskab før kunne oprettes ved at betale 1 kr., så koster det minimum 40.000 kr. at stifte et kapitalselskab, når de nye regler bliver vedtaget. Det skyldes at kapitalkravene i et ApS, i forbindelse med lovændringen, bliver nedsat fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Alternativt kan ejeren af et IVS-selskab overveje om, der skal stiftes en enkeltmandsvirksomhed.

Det er iværksætterselskabets generalforsamling, der skal træffe beslutning om omregistrering. En omregistering fra et IVS til et ApS skal anmeldes på Virk, hvor der skal vedhæftes dokumentation bl.a. i form af et generalforsamlingsreferat, tilrettede vedtægter samt en vurderingsmandserklæring, der viser, at kapitalen er til stede.

Risikerer tvangsopløsning
Inden 2 år skal alle eksisterende IVS-selskaber omregistreres. Erhvervsstyrelsen har fastsat denne 2-årig periode for, at eksisterende IVS-selskaber kan nå at spare 40.000 kr. op, så de kan opfylde kapitalkravene for et ApS. Såfremt et IVS-selskab ikke omregistreres inden for denne 2-årige periode, da vil Erhvervsstyrelsen kunne give en yderligere frist til det enkelte selskab. Erhvervsstyrelsen har også den mulighed, at de kan vælge at tvangsopløse selskabet.

Er man i tvivl, så opfordrer advokat Christian Ameland Nielsen til, at ejerne af et IVS-selskab tager kontakt til en rådgiver med kendskab til branchen, så de kan drive virksomheden i den rette selskabsform i fremtiden.

Kommentarer