Randers by

25 år med Markant kunst i Randers

Kunstnergrupen Markant kan i år fejre 25 års samarbejde, og det markeres med en jubilæumsudstilling i Hellingåndshuset i Randers den 18. og 19. marts.

Kunstnergruppen består i dag af to personer, men har gennem årene haft flere skiftende kunstkolleger tilknyttet.

Det hele startede i 1992, hvor fire piger, Elisabeth Teilmann, Bente Thomsen, Helga Simonsen og Elin Reinhold – også kaldet Mikkelin – mødtes som gruppe og tegnede malede hos hinanden på skift.

De bestemte tidligt at tage undervisning i akvarel hos Jackie Sundquist, og kom i hans atelier i Østergade 2c. Undervisningen sluttede med en udstilling i Kulturhuset sammen med Sundquist marts 1993.

Herefter fik gruppen undervisning i akrylmaleri af Aage Arbjerg i hans atelier i Østergade 2b, men i 1994 fik gruppen eget tag over hovedet og etablerede sig i Jackie Sundquists gamle atelier. Elisabeth Teilmann forlader gruppen dette år af private årsager.

I årene herefter må Markant flytte hele tre gange, men ender i baghuset i Vester Kirkestræde 8, og i år 2000 udvides gruppen med Finn Holstebro. To år senere – i 2002 – går gruppen i kompagniskab med Roald Ditmar og Hanne Koch i Sven Dalsgaards gamle atelier i Middelgade12.

I 2013 forlader Finn Holstebro gruppen, Bente Thomsen trækker sig på grund af sygdom og Helga og Elin flytter i hver sit atelier, men mødes stadig og maler sammen hos hinanden af og til.

Markant har malet på Rådhustorvet, på Erik Menveds plads, på Østervold og deltaget i Cityforeningens arrangementer med kunst rundt i byens forretninger. Gruppen har flere gange udstillet i Helligåndshuset samt et utal af andre steder.

På udstillingen den 18. – 19. marts i år i Helligåndshuset i Randers vil Helga og Mikkelin lave en nostalgivæg med malerier, de har gemt fra ”dengang” plus selvfølgelig de allernyeste malerier.

Ud over de to kunstnere selv, har de inviteret skulptør Kurt Nørgård fra Langå, som viser mange flotte stenskulpturer i alle størrelser.

Alle er velkomne og entré er gratis.

Kommentarer