Foreningsnyt

20-årigt stortalent i motocross hædret som Årets Komet

Line Dam Nielsen modtog prisen som Årets Komet ved Sportsfejring 2018 i Randers.

Der er fart over feltet når Line Dam Nielsen ræser afsted på drabelige motocross baner i ind- og udland. Fredag aften blev hun hædret som Årets Komet ved Sportsfejring 2018 i Randers.

Årets komet bliver uddelt for første gang ved Sportsfejring 2018, og prisen går til en udøver med kometagtig fremgang det seneste år. En udøver, der har oplevet en sådan udvikling, er den 20-årige motocross-kører Line Dam Nielsen. I sæsonen 2018 har hun måtte kæmpe sig tilbage efter en alvorlig korsbåndsskade. Et år der trods det faktum har budt på en 10. plads til VM og 2. plads ved EM for hold.

– Jeg har altid håbet på at komme tilbage efter skaden. For et år siden havde jeg ikke regnet med at være på det niveau, som jeg er nu. Jeg havde da også en frygt for ikke at komme tilbage igen, fortæller Line Dam Nielsen, der bestemt må siges at have gjort comeback.

Line har kørt motocross siden 9 års alderen – og alle årene i Randers Motor Sport. I sommers færdiggjorde hun HTX i Randers, hvor hun kombinerede uddannelse og elitesport. Det har kunne lade sig gøre for Line takket være en aftale mellem Tradium og Team Danmark.

– Det betyder meget at modtage prisen og mærke, at det lokale er bag en. Det motiverer mig til at stå op om morgenen og udføre også det sure arbejde. Ikke mindst betyder den økonomiske gevinst meget i vores sportsgren. Det hjælper lidt på dieseludgifterne, fortæller Line Dam Nielsen om opbakningen og hvordan pengene skal bruges.

Prisen blev indstiftet af tidligere borgmester Claus Omann Jensen. Med prisen følger 10.000 kr.

Kommentarer